Wrong screen resolution (I think) upon game launch

We'll help you troubleshoot issues with Battlefleet Gothic: Armada.
Jonos
Posts: 2
Joined: 08 January 2017, 22:27
Contact:

Wrong screen resolution (I think) upon game launch

Postby Jonos » 08 January 2017, 22:44

I was given this game as a gift. I did a fresh install, launched the game and it went through the normal loading sequence. After waiting on the splash screen for about 45 seconds, my monitor goes into 'Input Not Supported' mode. I think it has to do with my screen resolution settings (my current resolution is 1920x1080), as I had the identical problem with SW:ToR after playing with the resolution settings in that game. I was able to resolve the issue in SW:ToR by taking the game out of full-screen mode and putting it in Windowed Mode, but I do not know how to try a similar fix in BG:A.

Has anyone experienced a similar issue? Any tips would be very much appreciated.

User avatar
Blexus Falconer
Tindalos Team
Posts: 118
Joined: 03 January 2017, 16:17
Location: Angelicasta, "The Rock"
Contact:

Re: Wrong screen resolution (I think) upon game launch

Postby Blexus Falconer » 10 January 2017, 14:29

Hello Jonos,

Thank you for contacting us.
You will be able to switch the game to windowed through Steam by following those steps:

1. Right-click on "Battlefleet Gothic: Armada" under the "Library" in Steam and select "Properties".
2. Under the General tab click the "Set launch options..." button.
3. Enter "-windowed" (without the " ") and click OK.
4. Close the game's Properties window and launch the game.

I hope it will solve your issue :ugeek:
A moment of Laxity spawns a lifetime of Heresy.

Jonos
Posts: 2
Joined: 08 January 2017, 22:27
Contact:

Re: Wrong screen resolution (I think) upon game launch

Postby Jonos » 08 February 2017, 04:05

This unfortunately did not resolve the issue. The only notable difference was the splash screen was in a different resolution. Any other suggestions?

User avatar
Blexus Falconer
Tindalos Team
Posts: 118
Joined: 03 January 2017, 16:17
Location: Angelicasta, "The Rock"
Contact:

Re: Wrong screen resolution (I think) upon game launch

Postby Blexus Falconer » 08 February 2017, 11:45

In the following url, Focus_Jolan has posted his config files which permitted several users to solve resolution issues:

viewtopic.php?t=22415

To save you some time, I have attached the config here.

I recommend you to download them and replace your Game.ini and your GameUserSettings.ini by his.

If this doesn't solve the issue, we will try to look elsewhere.
Attachments
Config.rar
(703 Bytes) Downloaded 33 times
A moment of Laxity spawns a lifetime of Heresy.


Return to “Technical Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests